Solni cvet Grelnik vode Grelnik za vodo je že skoraj obvezna oprema stanovanja

Grelnik za vodo je že skoraj obvezna oprema stanovanjaGrelnik je zelo dobra stvar, kadar potrebujemo vrelo vodo čim hitreje. Včasih si zaželimo vroč čaj in si lepo segrejemo vodo v grelniku in lepo čez par minut že lahko pijemo čaj. Če bi vodo greli na plinu bi to trajalo zelo veliko časa. Tudi kadar dobimo nepričakovano goste in jim želimo skuhati kavo. Da bo kava kuhana čimprej lepo segrejemo vodo v grelniku, nekaj vode pa damo na plin in ko voda v grelniku zavre jo dolijemo k preostali vodi, ki se kuha na plinu. S tem lahko naredimo kavo v roku treh minut. Če grelnika ne bi imeli bi lahko trajalo tudi do dvajset minut.

Ko kuhamo tudi po navadi potrebujemo vrelo vodo, še posebej za kakšne testenine. Da je vse malce hitreje lepo vodo segrejemo v grelniku. Z vodo iz pipe si ne moramo dosti pomagati, saj nikoli ni tako zelo vroča kot je voda iz grelnika.

Grelnik za vodo je že skoraj obvezna oprema stanovanja

Tudi ko čistimo stanovanje, za kakršnokoli mokro čiščenje je najbolj primerna prekuhana vrela voda, ki jo potem lahko zmešamo z malo mrzle, da se ne opečemo. S tako vodo lahko očistimo vse. Lahko počistimo tla, masne dele na štedilniku, tuš kabino, posodo.

Grelnik je odlična stvar, saj zelo hitro zavre vodo in vedno lahko računamo nanj. Da grelnik ostane dobre za dlje časa je pomembno, da ga tudi čistimo redno. Dobro ga je čistiti z kisom ali pa s citronko. Se pravi damo dve žlice citronke v grelnik ali pa zlijemo neka kisa v grelnik, nato nalijemo čisto malo vode, ravno toliko da je poden grelnika pokrit z vodo. To zavremo in ta mešanica lepo razgrize ves vodni kamen, ki se nabere v grelniku čez čas. Ko končamo, zlijemo mešanico ven in napolnimo grelnik z vodo do vrha in to zavremo še enkrat. Ko smo opravili tudi to je grelnik pripravljen za novo uporabo.