Solni cvet Vlak Izlet z vlakom v mesecu decembru

Izlet z vlakom v mesecu decembruMeseca decmbra je vedno lepo, posebej, če se sprehodimo po mestih, kjer je vse polno lučk in prelepih božično novoletnih pesmi. Pri nas doma komaj čakamo mesec december, ker imamo določen ritual in to je ta, da z vlakom obiščemo veliko mest. Ja, odločitev je padla že kar nekaj let nazaj, ko sva z možem bila še samska. Zdela se nama je prekrasna ideja, da tako prez avta in iskanja prostega parkirnega mesta doživima prelepo okrašena mesta. 

Izlet z vlakom v mesecu decembru

Tako si pogledava katera mesta bi obiskala in tako v celem mesecu obiščemo nekako 4 mesta. To počnemo ob sobotah, ko se nam popolnima nič ne mudi in si lahko privoščimo, da pridemo domov pozno. Tudi otroci so navdušeni nad to idejo in vedno komaj čakajo, kakšno bo tisto mesto, ki ga bomo obiskali. Prav vesela sem, da sva z možem začela ta ritual in da ga sedaj nadaljujeva, ker tako vidim tisti iskren nasmeh pri otrocih in kako lepo doživljajo ta mesec. Nikoli ni bilo nikomur težko, ko smo se vozili z vlakom in tako tudi kar nekaj kilometrov prehodili peš, kajti želežniške postaje so pogosto oddajene od centra mesta. 

Doživeli smo že marsikaj, tako dež, veter, sneg. Seveda je bilo najlepše, ko smo doživeli sneg, kajti takrat je mesto res čarobno, ko gorijo lučke, glasba odmeva daleč naokoli in pada sneg. Izlete z vlakom bomo ohranili še naprej, ko pa bodo otroci tako veliki, da ne bodo več šli z nama, pa bova ta ritual nadaljevala sama.